Delavnice

Predvsem v zimskem času organiziram tudi različne delavnice, ki so poučno-ustvarjane narave. Preko delavnic želim v prvi vrsti ozaveščati zainteresirane posameznike o varni uporabi kozmetike. Pri tem dam povdarek na razumevanju in branju etiket na kazmetičnih izdelkih. Velikokrat namreč opažam, da imajo uporabniki težave pri razumevanju sestave kozmetičnih izdelkov.

Najpomembnejši del delavnice pa je zagotovo spoznavanje osnovnih sestavin, ki se uporabljajo v naravni kozmetiki, njihova funkcija v izdelkih, posebnosti, način uporabe, dobavitelji….Glede na to, da sama izdelujem kozmetiko na osnovi oljčnega olja je seveda velik povdarek prav na rabi oljčnega olja v kozmetične namene. Saj je uporaba oljčnega olja za nego kože  stara vsaj toliko kot njegova uporaba v kulinariki. Že naši davni predniki so opazili, da so imeli delavci na oljčnih nasadih bolj zdravo in lepšo kožo. Skozi zgodovino so tako nastali številni recepti na osnovi oljčnega olja za nego, kot tudi za zdravljenje različnih težav kože. Na delavnicah nekatere izmed teh receptov vedno tudi razkrijem.

In seveda, ko smo dovolj podkovani v teoriji, na koncu vsake delavnice sledi tudi ustvarjanje. Pri tem izdelujemo (glede na obseg in tematiko delavnice) različne izdelke: naravna mila, zeliščna mazila, balzame za ustnice, kopalne kroglice,…..

Delavnice organiziram tusi za zaključene skupine ali društva, tako da če  ste zainteresirani, da bi v vašem kraju ali društvu izvedla podobno delavnico, se seveda priporočam. Kontaktirate me lahko preko elektronske pošte ali GSM-ja.

Nekaj fotografij z delavnic si lahko ogledate TUKAJ.

delavnica

naravno milo

izdelava zeliščnega mazila

zelišna mazila

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja