O nas

Za blagovno znamko Nona Luisa stojim jaz, Katjuša, tista zgoraj :). Doma sem iz Kozane v Goriških brdih in sem tako po izobrazbi, prepričanju in načinu življenja predana ekologinja. Pri študiju ekologije in kasneje, ko sem se osredotočila na toksikološke študije, sem postajala vedno bolj pozorna na sestavine, katerim smo izpostavljeni. Med drugim sem vedno bolj poglobljeno analizirala tudi sestavo komercialnih kozmetičnih pripomočkov. Spoznala sem, da vsebujejo le-ti nepredstavljivo veliko število pretežno umetno sintetiziranih snovi, da so številne sestavine dokazano in potencialno nevarne za naše zdravje, da povzročajo številne alergijske reakcije (s temi sem imela kar nekaj časa tudi sama velike probleme), da kožo izsušujejo (tudi to je bil moj večni problem) in siromašijo.

Kot ekologinja sem se poglobila tudi v proučevanje vpliva uporabe komercialnih kozmetičnih izdelkov na okolje. Prišla sem do zaključka, da le-ti predstavljajo veliko breme za naše okolje, tako zaradi uporabe izhodnih sestavin, ki temeljijo na naftnih derivatih, samega tehnološkega procesa nastajanja, ki je energetsko potrošen in z veliko odpadnimi produkti, uporabe nereciklabilne in nerazgradljive embalaže,…

Zaradi vsega naštetega sem začela iskati rešitve v naravi in ustvarjati kozmetiko iz sestavin, ki jim zaupam in v katere verjamem. Vedno pogosteje sem začela v mojih izdelkih uporabljati domače, hladno stiskano oljčno olje. Nad izdelki iz oljčnega olja sem bila navdušena, zato sem z vedno večjim zagonom ustvarjala nove recepture in se pri eksperimentiranju poglobljeno prepustila študijem  naravnih sestavin iz domačega okolja.

Sredi leta 2012 je nastala blagovna znamka NONA LUISA. Ime sem izbrala simbolično, po mojih dveh babicah (nonah), ki sta se imenovali Alojziji ali po domače Lojzki. Naše babice so imele kar veliko znanja in izkušenj pri izdelovanju kozmetike iz sestavin, ki so jih imele pri roki. Na žalost pa je bilo le-to z izbruhom novih sintetičnih snovi kar nekako pahnjeno v pozabo. In prav to znanje, podkrepljeno z novejšimi izsledki farmakokinetičnih in toksikoloških študij, poskušam vnašati v izdelke, ki jih prodajam pod znamko NONA LUISA.

V avgustu 2013 sem si prav v mojih Brdih, v čudoviti srednjeveški vasici Šmartno uredila  prodajalno za izdelke Nona Luisa. Prostor sem opremila v starem stilu in pri tem poskušala čim več zavrženih predmetov reciklirati.  Moji prostori so tako lepo popestrili ponudbo vasice, saj  obiskovalci velikokrat ne skrivajo prijetnega presenečenja. V teh prostorih organiziram tudi delavnice izdelave naravne kozmetike, preko katerih poskušam ljudi ozaveščati in jim približati naravno kozmetiko.

V ponudbi izdelkov NONA LUISA se najdejo:

Naravna mila– narejena so na osnovi hladno stiskanega oljčnega olja. Oljčno milo že tisočletja velja za terapevtsko in najbolj negovalno milo. Različne tipe mil še dodatno obogatim z zelišči, sadjem, vinom, glino, eteričnimi olji,…Koža je že po nekajdnevni uporabi naravnih mil NONA LUISA na videz bolj zdrava in sijoča.

Naravne kreme, mazila in balzame za ustnice izdelujem na osnovi oljčnih maceratov, ki jih pripravim z namakanjem zelišč v  oljčnem olju. Za zgostitev uporabljam naravni čebelji vosek. Vsi ti izdelki so zelo hidratantni, negovalni in kože ne siromašijo. Koža je tako zaščitena, negovana in zdrava.

Izdelki iz sivke: dišeče vrečke ponjene s sivko, ki jo sama pridelujem.

Dezodoranti, repelenti…in še kaj bi se našlo.

Kopalne kroglice in soli so odišavljene izključno z eteričnimi olji, obogatene z magnezijevo soljo, ki kožo zmehča in z dodanimi cvetnimi listi za popolni užitek in sprostitev.

Izdelujem tudi naravna likerja NONA LUISA, ki so pravi balzam za dušo in telo. RUBIN – merlotov liker z gozdnimi sadeži in moji posebnosti OLIVIN – oljčni liker ter LAVANDIN– sivkin liker…..čakajo, da jih poskusite in se prepričate o harmoniji naravnih arom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja