eterično olje lavandula angustifolia

9,00 z DDV

Olje prave sivke deluje pomirjevalno in antiseptično. Popolnoma naravno in čisto eterično olje najvišje kvalitete, pridobljeno na tradicionalen način s parno destilacijo iz cvetov prave sivke Lavandula angustifolia.

 

 

 

Opis

100% NARAVNI IZDELEK | PRIDOBLJEN S PARNO DESTILACIJO | STEKLENIČKA IZ VIOLET STEKLA S KAPALKO | PRIDELANO V SLOVENIJI 

V steklenički je koncentrirana esenca sedmih odraslih rastlin prave sivke Lavandula angustifolia – popolnoma naravno in čisto eterično olje najvišje kvalitete, pridobljeno na tradicionalen način s parno destilacijo. Sivka Lavandua angustifolia daje malo eteričnega olja, vendar je to zaradi sestave najbolj priljubljeno za uporabo v aromaterapiji.

Divje rastočo sivko ročno nabiramo v jutranjih urah sončnega dne, ko je najbolj bogata z negovalnimi sestavinam. Cvetove ročno in skrbno ločimo od stebel ter čiste cvetove še isti dan destiliramo. Iz sedmih odraslih rastlin dobimo tako en kilogram čistih cvetov iz katerega z destilacijo dobimo približno 10 ml čistega eteričnega olja. Za skladiščenje naravne esence smo izbrali stekleničke iz violet stekla, ki ohranjajo bioenergijo sivkinih cvetov in preprečujejo degradacijo zaradi vidne svetlobe.

 Uporaba: Eterično olje sivke je eno najbolj priljubljenih in uporabnih eteričnih olj tako zaradi vonja kot zaradi njegovih učinkov na telo in počutje. Olje prave sivke Lavandula angustifolia se zaradi njegovih učinkov veliko uporablja tudi v aromaterapiji. Pomaga pri sproščanju, glavobolih, nespečnosti, napetostih v mišicah, blaži občutek tesnobe, uravnava delovanje telesa in krepi njegovo odpornost. Ima antiseptično in protiglivično delovanje, zato se velikokrat uporablja za razkuževanje, primerno je tudi za nego aknaste kože, pikov mrčes, ipd.

  • za odišavljanje prostora ali avta: dodajte nekaj kapljic olja v difuzor ali v razpršilko z vodo, dobro pretresite in razpršite
  • kapnite nekaj kapljic olja v kopel za sproščanje, pomaga pri utesnjenosti ali glavobolu
  • kot dodatek kozmetičnim izdelkom (največ 2%)
  • masažno olje za telo; kapnite 5-6 kaplic eteričnega olja v 10 ml olja za masažo, pomagalo bo pri sproščanju napetosti, pri razbolelih mišicah, nespečnosti,…
  • za lase in lasišče; nekaj kapljic eteričnega olja kapnite v 10 ml nosilnega olja in si s tem zmasirajte lasišče ali si naredite masko za lase – pomaga uravnavati izločanje sebuma, zmanjšuje prhljaj in deluje proti izpadanju las
  • pri nespečnosti kapnite nekaj kapljic olja na vzglavnik

Samo za zunanjo uporabo. Pred uporabo je potrebno izdelek razredčiti. Preprečite stik z očmi in s sluznico. Shranjujejte pri sobni temperaturi, zaščiteno pred svetlobo in otrokom nedosegljivo. Uporaba eteričnih olja med nosečnostjo ni priporočljiva.

.

Ingredients: Lavandula Angustifolia oil, *Linalool, *Coumarin, *Limonene; *naravne sestavine eteričnega olja

Vsebina 10ml. Priloženo navodilo za uporabo.

Rastišče rastline: Brda, Slovenija