SUN PROTECT, maslo za telo

12,00 z DDV

Naravna, varna in učinkovita zaščita pred UV žarki, vetrom in vodo. Maslo za telo vsebuje mineralne delce, masla, voske, rastlinska olja, korenčkov ekstrakt in vitamine. Nudi srednjo zaščito pred UV žarki, pospeši porjavitev, z antioksidanti ščiti kožo pred poškodbami zaradi prostih radikalov in pred prezgodnjim staranjem.

Ni na zalogi

Kategoriji: ,

Opis

100% NARAVNI IZDELEK | Z MINERALNIMI UV FILTRI  | SPF 15, UVA IN UVB ZAŠČITA | BREZ MINERALNIH OLJ, KONZERVANSOV, ALKOHOLOV | NA BREZVODNI OSNOVI | PRIJAZEN DO VODNIH EKOSISTEMOV| PROIZVEDEN V SLOVENIJI

Maslo za telo s skrbno izbranimi sestavinami na naraven, varen in učinkovit način  zaščiti kože pred nevarnimi UV žarki, vetrom in vodo. Formulacijo smo skrbno razvijali, da lahko v izbranem izdelku ponudimo najboljše iz narave za zaščito in nego kože poleti. Pred UV žarki ščitijo mineralni filtri cinkovega oksida in titanovega dioksida. Izbrali smo rastlinska masla in olja, ki so najboljša za zaščito kože pred UV žarki; olje malinovih semen, kokosovo olje, lešnikovo olje, oljčno olje, karitejevo maslo in kakavovo maslo. Vse te maščobe so rastlinskega izvora in nerafinirane, zato so zelo bogate z antioksidanti, vitamini in drugimi sestavinami, ki ščitijo kožo pred negativnimi učinki UV žarkov in pred fotostaranjem. Poleg tega maščobe poskrbijo, da je koža nahranjena in navlažena. Maslu so dodani voski, vitamini, eterična olja in korenčkov estrakt, ki med drugim poskrbijo za hitrejšo in zdravo porjavelost kože.

 

Uporaba: maslo si namažete na dele telesa, ki jih ne pokriva obleka vsaj 10min pred izpostavljenostjo sončnim žarkom. Izdelek vsebuje neškodljive mineralne delce, večjih velikosti ( ne-nano) in zato pusti na koži belo barvo, ki po nekaj minutah izgine.  Za zaščito SPF 15 je potrebno nanesti približno 0,2g izdelka na dm2 kože. Dele kože, ki jih želite še bolj zaščititi enostavno bolj na debelo namažite. Mazilo je sestavljen samo iz masel, olj in voskov, ki so vodoodporni in ne vsebuje vode, zato nudi zaščito tiudi v vodi. Z drgnjenjem, brisanjem ipd. pa se mazilo odstrani in ga je potrebno ponovno nanesti.

Aktivne sestavine:

 • cinkov oksid (13%) je najbolj priljubljen UV filter v naravnih kremah za sončenje in nudi širokospektralno zaščito tako pred UVA kot pred UVB žarki. Je fizikalni filter, ki deluje tako, da odbija oz. sipa UV svetlobo in jo lahko hkrati absorbira. Zaradi sipanja dajejo izdelku belo barvo. V izdelku uporabljamo neprevlečen in ne-nano cinkov oksid s povprečno velikostjo delcev 500nm (nano delci so manjši od 50nm)
 • titanov dioksid (5%) spada tudi med naravne, fizikalne filtre in deluje podobno kot cinkv oksid tako, da odbija oz. sipa UV svetlobo in jo lahko hkrati absorbira. Zaradi sipanja dajejo izdelku belo barvo. V primerjavi s cinkovim oksidom nudi več UVB kot UVA zaščite. V izdelku uporabljamo neprevlečen in ne-nano titanov dioksid s povprečno velikostjo delcev 500nm
 • izbrana surova olja in masla najvišje kvalitete (nerafinirana), ki so še posebej bogata z antioksidanti in preprečujejo poškodbe kože zaradi prostih radikalov. Hkrati kožo navlažijo in zaščitijo pred izsušitvijo. Izdelek vsebuje: kakavovo maslo, karitejevo maslo, kokosovo maslo, olje malinovih semen, lešnikovo olje in oljčno olje.
 • Ekstrakt korenja vsebuje vitamine, antioksidante, omega-3 maščobne kisline in karotene, ki ščitijo kožo pred poškodbami UV žarkov. Poleg tega vsebuje L-tirozin, ki pospeši porjavitev kože preko stimulacije nastajanja kožnega pigmenta melenina.
 • Vitamin E (Tochopherol) z antioksidativnim delovanjem preprečuje, da bi olja in masla postala žarka. Vitamin E v izdelku je popolnoma naravnega izvora, pridobljen iz rastlin (ne iz GSO) in ni umetno sintetiziran Tocopherol acetate.
 • eterična olja sivke, mete in evkaliptusa, ki dajo izdelku svež vonj, na koži delujejo osvežilno in so popolnoma varna pred UV žarki (niso fototoksična)
 • čebelji in karnouba vosek v izdelku skrbita za ustrezno konsistenco stika kljub visokim poletnim temperaturam in kožo zaščitita pred izsušitvijo

Maslo je pakirano v aluminijasto posodico vsebine 60 ml. Maslo je  primerno samo za zunanjo uporabo. Pri visoki temperaturi se masla in voski začnejo topiti in maslo postane bolj tekoče. Če je maslo izpostavljeno večkratnemu segrevanju in ohlajanju lahko postane zrnkasto. To je samo estetska napaka in ne vpliva na kvaliteto masla.  Nekatere naravne sestavine masel (predvsem kakavovega in karitejevega) rade tvorijo kristalčke, ki jih s prostim očesom vidimo v maslu  kot zrnca.

 

Izogibajte se izpostavljenosti sončnim žarkom v opoldanskem času. Manjši otroci in občutljive osebe naj se izogibajo neposrednim sončnim žarkom. Telo in glavo naj si zaščitijo z zračno obleko in ustreznim pokrivalom.

Osebam z alerjijami priporočamo test občutljivosti, pred večjim nanosom stika. Zaradi vsebnosti različnih eteričnih olj lahko pride do alergijskih reakcij.

 

Izdelek je prijazen do okolja:

 • embalaža je 100% reciklabilna (aluminij)
 • vse sestavine so biorazgradljive, se ne akumulirajo v okolju ali vodnih organizmih in ne uničujejo koralnih grebenov

IZDELEK NE VSEBUJE:

 • vode
 • organskih UV faktorjev
 • mineralnih olj
 • alkoholov
 • parabenov
 • sintetičnih dišav