ŠAMPON TRDO MILO

Trdo šampon milo ni nobena nova pogruntavščina. Gre za običajno trdo milo, ki vsebuje posebej izbrana masla in olja za umivanje ter nego las in lasišča. Na starih fotografijah ste gotovo opazili, kako košate in zdrave lase so imele ženske pred desetletji, preden so na tržišče prišli konvencionalni šamponi in balzami. Takrat so za umivanje uporabljali izključno trda mila brez umetnih penilcev (surfaktantov).

Sintetični penilci (t.i.surfaktanti), ki so dodani konvencionalnim šamponom so običajno označeni kot SCS/SLS/SLES (natrijev coco sulfat/laurel sulfat/natrijev leureth sulfat/natrijev koko sulfat). Gre za sintetične kemikalije, ki obogočajo močno penjenje, vendar močno dražijo kožo in jo izsušujejo. Ob dolgotarjni uporabi pride do poškodbe oljne zaščitne plasti kože. In prav te poškodbe na lasišču so glavni vzrok najrazličnejših težav z lasmi in lasiščem.

Lasišče se na poškodbe zaščitne plasti odzove običajno s preveliko tvorbo loja, kar se odraža kot pretirano mastenje las. Mastni lasje zahtevajo bolj pogosto umivanje, kar še bolj poškoduje zaščitno plast lasišča in tako je uporabnik agresivnih šamponov v začaranem krogu, kjer se problemi z lasmi samo še stopnjujejo. Prav tako je v veliko primerih pretirano luščenje kože (prhljaj) in izpadanje las posledica poškodb zaščitne pasti kože lasišča.

Šampon trdo milo Nona Luisa je popolnoma naravno milo, narejeno po hladnem postopku. Glavna sestavina je oljčno olje, ki smo mu dodali izbrana olja in masla primerna predvsem za nego las in lasišča. Med drugim vsebuje ricinusovo olje, ki edino vsebuje ricinoleično kislino, ki še posebej blagodejno vpliva na nego las in lasišča. Izbrana masla in olja po umiljenju omogočijo bogato in konsistentno peno, ki nikakor ne izsušuje las in lasišča. Ob redi uporabi mila ne boste potrebovali niti balzama za lase, saj bodo lasje postali voljni, zdravi in sijoči.

Šampon trdo milo je odlična izbira za potovanja, kampiranje in seveda za vse tiste, ki želijo zdrave in sijoče lase. Lahko se uporablja tudi kot milo za telo, v primeru zelo suhe kože pa svetujemo, da se za telo uporablja milo z večjo vsebnostjo oljčnega olja.

Šampon trdo milo je primerno za vse tipe in dolžine las. Pri prehodu iz konvencionalnih tekočih šamponov na trda šampon mila so uporabniki opazili povečan volumen las, manj prhljala, lasje so se manj mastili in postali bolj svetleči.

OBDOBJE PREHODNEGA ČIŠČENJA

Ko se odločimo zamenjati komercialne sintetične šampone s trdimi naravnimi šamponi so lasje in lasišče nekaj časa v šoku. Čas trajanja, kot tudi nezaželeni stranski učinki zelo zavisijo od vsakega posameznika. Lase in lasišče potrebujejo nekaj časa, da se privadijo, zadihajo in se povrnejo v ravnovesje. Lahko postanejo lasje na začetku uporabe trdi in žimasti. Kar je običajno predvsem za močno negovane in barvane lase, saj kopriva šampon milo kljub nežni sestavi lase globinsko očisti. V tem primeru svetujemo, da si lase izperete z razredčenim jabolčnima kisom (v razmerju 1:10). Ta pojav je samo kratkotrajen, dokler se lase ne prečistijo vseh (običajno negativno nabitih) sintetičnih spojin. Pri tem je pomembno, da jih čim manj bremenimo s sintetičnimi dodatki za nego. Zdravi lasje ne potrebuje glosa za sijaj, saj so sijoči in krasni že sami po sebi, če jim le pustimo, da sami opravijo to delo.

Prikaz vseh 2 rezultatov