Recept za kavni piling in kavne obloge za uspešen boj s celulitom

Avtorici: Katjuša Reja Mozetič in Anja Suska

Kofein je zelo pogosta sestavina proticelulitnih krem, ker ima diuretično in stimulativno delovanje. Stimulira produkcijo kolagena in napenja kožo, zato je učinkovit in enostaven piling za povečanje cirkulacije in zmanjšanja zaostajanja vode. Učinek je še večji, če si po pilingu naredimo obloge.

Z Anjo sva pripravili tudi videoposnetek, kjer si lahko ogledaš proces izdelave kavnega pilinga za obloge proti celulitu:

Recept za kavni piling proti celulitu:

  • vzamemo 2 žlici mlete kave (tudi kavno usedlino)
  • dodamo toliko oljčnega olja, da drži zrnca kave skupaj.

Kavni piling nanašamo pod tušem na prizadetih mestih v smeri srca vsaj 2 krat na teden. Drgnemo toliko časa, da začutimo toploto. Po končanem pilingu mesto izperemo. Običajno se pojavi rdečica, ki pa izgine.

Kavni piling za obloge proti celulitu:

Kavni piling proti celulitu je še bolj učinkovit, če po piliranju pustimo piling delovati na prizadetem mestu še 10 minut tako, da si ga pritrdimo na kožo s PVC folijo. Potrebujemo:

  • 2 žlici (veliki) kave - (kot za piling)
  • hladno stiskano oljčno olje, da drži sestavine skupaj
  • 1 majhna žlica kajenskega popra (lahko izzove preobčutljivost)
  • 1 majhna žlica kurkume (obarva kožo!)
  • 1 majhna žlica ingverja
  • 20 kaplic eteričnega olja (brinovih jagod, sladki komarač, rožmarin, grapefruit, limonska trava, geranija).

Vse sestavine dobro premešamo in jih nanesemo na prizadeta mesta z rahlim drgnjenjem, da začutimo toploto, nato si jih povežemo s PVC folijo, pustimo vsaj 10 minut in na koncu izperemo.

Mleta kavna zrnca za obloge je še bolje, če vzamemo sveža, ker vsebujejo več kofeina. Oljčno olje izberemo najvišje kvalitete, ker vsebuje polifenole in skvalen, ki stimuirajo sintezo kolagena in so antioksidanti, kar pomeni da zmanjšajo vnetja. Kurkuma vsebuje kurkumin, ki je pomembna sestavina v proticelulitnih izdelkih zaradi lipolitične  (deluje direktno na maščobne celice), protivnetne in antioksidativne aktivnosti. Vendar pusti kožo obarvano, zato ga raje izpustite, če delate obloge na mestu, ki ne bo pokrit z obleko. Ingver, kajenski poper in eterična olja pospešijo cirkulacijo in izločanje strupov iz telesa. Vsa našteta eterična olja so primerna za obloge proti celulitu, najbolje je da se odločimo za mešanico vsaj treh, ki jo pripravimo posebej in jo uporabljamo še za pripravo masažnega olja proti celulitu.

Nekatere zelo učinkovite izdelke proti celulitu, ki jih je zate pripravila Nona Luisa, lahko naročiš kar tukaj:

Želiva ti uspešne zmage nad celulitom,

Katjuša in Anja 👋


Napiši komentar

Komentarji morajo biti odobreni preden bodo objavljeni.